SmartLearn.gr ™


You are here: Section Blog

Example of Section Blog layout (FAQ section)

Συνδέω το καλώδιο VGA με τον φορητό μου υπολογιστή και δεν έχω εικόνα από τον προβολέα (είτε αντίστροφα δεν έχω εικόνα στον φορητό μου υπολογιστή, αλλά έχω στον προβολέα).

E-mail Εκτύπωση PDF

 

Οι φορητοί υπολογιστές επειδή έχουν στάνταρ στον εξοπλισμό τους μια οθόνη και ένα βύσμα για σύνδεση εξωτερικής πηγής προβολής (πχ Προβολέα), έχουν εγκατεστημένο και ένα πρόγραμμα της κάρτας γραφικών, η οποία βοηθάει σε αυτή την λειτουργία. Κάποιες φορές αυτά τα προγράμματα δεν λειτουργούν σωστά, για διάφορους λόγους. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να «βοηθήσουμε» τον φορητό υπολογιστή να καταλάβει ότι συνδέσαμε ένα προβολέα.

Οι φορητοί υπολογιστές έχουν στο πληκτρολόγιο τους ένα πλήκτρο Fn = Function. Επίσης έχουν και δώδεκα πλήκτρα F (F1-F12). Επειδή η λειτουργία διαφέρει από μάρκα σε μάρκα φορητού υπολογιστή, η ποιό σύνηθες λειτουργία για να βοηθήσουμε τον υπολογιστή να καταλάβει ότι συνδέσαμε ένα προβολέα είναι πατώντας ταυτόχρονα τα πλήκτρα Fn + F5. Σε άλλους υπολογιστές διαφέρει το νούμερο του πλήκτρου F.

Οι φορητοί υπολογιστές έχουν τρείς λειτουργίες προβολής:
•    Προβολή μόνο στην οθόνη του Φορητού υπολογιστή
•    Προβολή (κλωνοποίηση της οθόνης στον προβολέα (προβολή και στα δύο)
•    Προβολή μόνο στον προβολέα.

Για κάθε φορά λοιπόν που θα πατήσουμε τον συνδυασμό πλήκτρων Fn + F5, εναλλασσόμαστε κυκλικά σε κάθε μία από τις παραπάνω λειτουργίες.

 

Η εικόνα στον Διαδραστικό μου πίνακα έχει έντονο κόκκινο, πράσινο ή μπλέ χρώμα. Τι να κάνω;

E-mail Εκτύπωση PDF

Τα χρώματα Κόκκινο Πράσινο και Μπλε, είναι τα βασικά χρώματα του καλωδίου VGA που μεταφέρει την εικόνα από τον υπολογιστή σας στον προβολέα.

Σε κάποιους χώρους που είναι εγκατεστημένος κάποιος προβολέας σε συνδυασμό με Διαδραστικό πίνακα, οι χρήστες συνδέουν το προσωπικό τους φορητό υπολογιστή στον προβολέα.

Σαν αποτέλεσμα, το καλώδιο VGA, εφόσον δεν εφαρμόζεται προσεκτικά στην θύρα του υπολογιστή μας, μπορεί να στραβώσει κάποιο από τα Pins (σιδεράκια) που έχει στην άκρη του.

Έτσι, αν για παράδειγμα στραβώσει το Pin του μπλε, θα λείπει τελείως το μπλε χρώμα από την προβαλλόμενη εικόνα μας κ.ο.κ.

Σαν λύση μπορείτε απλά να κουνήσετε με ελαφρές κινήσεις το καλώδιο VGA που είναι συνδεδεμένο στον υπολογιστή σας, μήπως δεν κάνει κάποιο Pin καλή επαφή.

Εφόσον το κάνετε αυτό και δεν διορθωθεί το χρώμα της εικόνας, επικοινωνήστε με το Τεχνικό Τμήμα της SmartLearn.


Ο προβολέας μου είναι HITACHI και χωρίς λόγο έσβησε.

E-mail Εκτύπωση PDF

Οι προβολείς Hitachi, έχουν μια λειτουργία που προστατεύει την λάμπα τους. Ανά κάποιες εκατοντάδες ώρες,  για να υπενθυμίσουν στον χρήστη να καθαρίσει το φίλτρο του προβολέα, σβήνουν σαν προστασία προς την λάμπα, σε περίπτωση που το φίλτρο έχει σκόνες επάνω του. Θα προσέξετε ότι πριν σβήσουν βγάζουν ένα μήνυμα επάνω στον Διαδραστικό πίνακα (εκεί προβάλουν άλλωστε), το οποίο μήνυμα λέει : “CHECK AIR FLOW” . Το μήνυμα αυτό προβάλλεται για κάποια δευτερόλεπτα και μετά ο προβολέας σβήνει. Επίσης θα παρατηρήσετε ότι το λαμπάκι με ένδειξη LAMP στον προβολέα είναι αναμμένο κόκκινο. Σε κάποιες επίσης περιπτώσεις ο προβολέας δεν ανάβει καθόλου, η αν ανάψει θα σβήσει μετά από λίγα λεπτά.
Λύση
•    Βγάλτε τον προβολέα από το ρεύμα για ένα λεπτό και μετά ξανασυνδέσετε στην πρίζα ή πολύμπριζο.
•    Κάποια μοντέλα Hitachi στην συσκευασία έχουν δύο τηλεκοντρόλ. Το Teachers που είναι μαύρου χρώματος και το κανονικό τους τηλεκοντρόλ που είναι χρώματος γκρι. Πάρτε στα χέρια σας το Γκρι τηλεκοντρόλ και ανοίξτε τον προβολέα. Σημείωση: (Δεν είναι απαραίτητη η χρήση Υπολογιστή).
•    Μόλις αρχίσει να ανοίγει ο προβολέας, πατήστε στο τηλεκοντρόλ το κουμπί με την ένδειξη MENU.
•    Θα εμφανιστεί στην οθόνη που προβάλει ο προβολέας το μενού του προβολέα. Πλοηγηθείτε στο μενού του προβολέα χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα που σχηματίζουν σταυρό και επιβεβαιώστε με ENTER (μεσαίο πλήκτρο).
•    Πλοηγηθείτε στην επιλογή του μενού που γράφει “FILTER TIME”.
•    Μόλις επιλέξτε το FILTER TIME, πατήστε το δεξί βελάκι στο τηλεκοντρόλ.
•    Σας εμφανίζονται δύο επιλογές. Το RESET και το CANCEL. Μετακινήστε με το πάνω βελάκι στο RESET, και αυτόματα, η επιλογή σας θα μεταφερθεί στο αρχικό μενού. Θα προσέξετε δίπλα στην εγγραφή του μενού FILTER TIME, μια τιμή που γράφει  – 0h – . (Σημαίνει ότι έγινε επανεκκίνηση του μετρητή φίλτρου και οι ώρες του είναι μηδέν (0 hours).
•    Έτσι ο προβολέας μας μέχρι να ξαναφτάσει τις απαιτούμενες ώρες για καθαρισμό του φίλτρου δεν θα ξανασβήσει.


ΠΡΟΣΟΧΗ
Μετά τον μηδενισμό του μετρητή Φίλτρου, πρέπει να σβήσετε τον προβολέα και να βγάλετε το φίλτρο του για να καθαριστεί !!
Το φίλτρο βρίσκεται είτε στο πίσω μέρος του προβολέα είτε στο επάνω μέρος του. Εφόσον το εντοπίσετε μπορείτε να το αφαιρέσετε σέρνοντας το προς το μέρος σας.
Μην χρησιμοποιήσετε νερό για τον καθαρισμό του, ένα απλό τίναγμα είναι αρκετό για να φύγουν οι οποιεσδήποτε σκόνες έχουν μαζευτεί.
Μόλις ολοκληρώσετε το καθάρισμα, τοποθετείστε πάλι το φίλτρο στην θέση του και ο προβολέας είναι πάλι έτοιμος προς χρήση.


Γιατί το ψηφιακό μελάνι αφήνει κενά όταν γράφω (Για πίνακες DViT);

E-mail Εκτύπωση PDF

Για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα σε ένα Διαδραστικό πίνακα τεχνολογίας DViT (SBV280, SB480, SBX800 ), εκτελέστε τις ακόλουθες δοκιμές:

  • Βεβαιωθείτε ότι δεν παρεμβαίνει σκόνη μεταξύ επιφάνειας και κάμερες.  Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί για να καθαρίσετε την διαδραστική επιφάνεια και το φακό από τις κάμερες.
  • Βεβαιωθείτε ότι ο φωτισμός του χώρου δεν παρεμβαίνει με τις κάμερες.  Δεν πρέπει να υπάρχουν έντονα φώτα που να φωτίζουν απευθείας στην διαδραστική επιφάνεια. Check the camera calibration.
  • Επικοινωνήστε με το Τεχνικό Τμήμα της SmartLearn.

Σύνδεσα τον Διαδραστικό μου πίνακα στον Υπολογιστή μου για πρώτη φορά και δεν λειτουργεί. Τι να κάνω;

E-mail Εκτύπωση PDF

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε κατά την πρώτη σύνδεση του Διαδραστικού πίνακα SBV280 είναι τα εξής:

  • Ελέγξτε ότι το καλώδιο USB είναι το επίχρυσο που ήταν και στην συσκευασία του πίνακα.
  • Ελέγξτε στην πίσω αριστερή μεριά του πίνακα αν τα δύο USB καλώδια (συνδέουν τις δύο κάμερες σε ένα διακλαδωτή USB – Hub) βρίσκονται στην θέση τους.
  • Ελέγξτε αν ο φορητός υπολογιστής σας είναι συνδεδεμένος στην πρίζα με τον φορτιστή του. (Για να λειτουργήσουν σωστά οι κάμερες, αντλούν το ρεύμα τους από τον υπολογιστή, οπότε αν δεν είναι συνδεδεμένος στην πρίζα, για λόγους ασφαλείας δεν λειτουργεί ο πίνακας).
  • Ελέγξτε αν έχετε κάποιο ενεργό Antivirus πρόγραμμα στον υπολογιστή σας και τρέχει. Εφόσον ναι, απενεργοποιήστε την λειτουργία του Antivirus (Real Time Protection). Επειδή οι οδηγοί του πίνακα περνούν τιμές στο Μητρώο των Microsoft Windows (Registry), αρκετά προγράμματα Antivirus, μπερδεύουν αυτές τις τιμές σαν απειλή για το σύστημα σας, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπουν την σωστή λειτουργία των οδηγών. Σαν αποτέλεσμα ο Διαδραστικός πίνακας δεν λειτουργεί σωστά.
  • Μετά την πρώτη σύνδεση του Διαδραστικού πίνακα στον υπολογιστή, περιμένετε για περίπου ένα λεπτό της ώρας, για να ολοκληρωθεί σωστά η σύνδεσή του.
  • Εφόσον έχετε ελέγξει όλα τα παραπάνω και ο Διαδραστικός πίνακας δεν ανταποκρίνεται, επικοινωνήστε με το Τεχνικό Τμήμα της SmartLearn.

 

Σελίδα 1 από 3

Επικοινωνία

Smart Learn